MSZP: Orbán egy fordított Széchenyi, a köz vagyonából gyarapítja a sajátját

MSZP: Orbán egy fordított Széchenyi, a köz vagyonából gyarapítja a sajátját

A fővárosi MSZP a Lánchíd felújításához legalább 10 milliárd forint biztosítását várja el a kormánytól. "Ez az összeg a fideszes haverok árajánlatai alapján szükségesnek látszik" - mondta Horváth Csaba (MSZP) Zugló polgármestere, Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettessel és több MSZP-s budapesti politikussal közös sajtótájékoztatóján.

 

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke elkeserítőnek nevezte, hogy a kormány és a Fidesz "politikai játszmák színterévé teszi a fővárost", a Lánchidat és a tavalyi önkormányzati választásokat.

Kijelentette: sajnálatos, hogy veszélybe került a Lánchíd felújítása és az is, hogy a Fidesz "minden idők legnagyobb és legdrágább" tűzijátékát tervezi akkor, amikor a koronavírus-járvány gazdasági és szociális következményei "magyar családok tíz- és százezreit sodorták veszélybe". 

Az MSZP kezdeményezést indít, amelynek keretében jövő héttől a főváros közterein a budapestiek "egy-egy kupak elhelyezésével" dönthetnek arról, hogy a kormány luxusberuházásait vagy a Lánchíd felújítását támogatják.

Széchenyi István, a legnagyobb magyar a magánvagyonából gyarapította a köz vagyonát. Ezzel szemben Orbán Viktor egy fordított Széchenyi, aki a köz vagyonából gyarapítja a magánvagyonát - hangoztatta a szocialista politikus. Nem a magyarokért teszi a dolgát, hanem a haverokért.
Horváth Csaba hozzátette: abban a jövő évi költségvetésben mintegy 200 milliárd forintos szolidaritást várnak el az önkormányzatoktól, amelyben "83 milliárd forint jut a haverok szállodáira". Egyúttal arra szólította fel a kormányt, hogy fejezze be a Budapesttel szembeni "revansvágyát és bosszúhadjáratát".
Orbán egy perverz Robin Hood, aki elveszi az emberektől, az önkormányzatoktól a pénzt és odaadja a keveseknek, azaz a haveroknak - mondta Horváth Csaba.

Orbánéknak 10 év sem volt elegendő, hogy hozzákezdjenek a Lánchíd felújításának

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes azt szorgalmazta, hogy a Lánchíd felújítása legyen az ország közös ügye. "Legyen szimbóluma a párbeszédnek, legyen egy remény hídja egy normálisabb Magyarországnak" - mondta.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere elmondta a járványhelyzet mindenkit a költségvetés újratervezésére kényszerített. Legyen szó emberekről, családokról, önkormányzatokról, vagy az államról.

Ahogy az önkormányzatok sem állhatnak le közfeladataik ellátásával, ugyanígy nem lehet halogatni a Lándhíd felújítását sem. Azt kérjük, hogy az adóforintjaink a lehető legoptimálisabb módon kerüljenek felhasználásra - mondta Őrsi Gergely.

Puchner Gábor, a XIII. kerület MSZP-s alpolgármestere sürgette, hogy az az Orbán-kormány vegye komolyan a Lánchíd felújítását. "A Lánchíd olyan szimbólum, ami nem csak Pestet és Budát, hanem minden magyart összeköt.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

Civilek tüntettek plüssmackókkal a pedofil fideszes Kaleta botrányosan enyhe ítélete miatt

A plüssjátékok az ártatlan gyermekkort szimbolizálták.

  • 2020.07.09

Eddig 88 millió eurót költött a kormány az üresen álló trieszti kikötőre

Közpénz nem számít, csak legyen olaszországi kikötője a NER oligarcháinak. Több, mint 35 milliárd forint lehet a végszámla.

  • 2020.07.09

Dobrev: A jövő nagy vesztesét Orbán Viktornak hívják!

Amit Angela Merkel mondott, az jó Európának, jó Magyarországnak és nagyon rossz Orbán Viktornak - írta közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.