Szlávik a szennyvízminták alapján: tovább emelkedik a fertőzöttek száma

Szlávik a szennyvízminták alapján: tovább emelkedik a fertőzöttek száma

A koronavírus a halálozások számát tekintve sokkal veszélyesebb, mint az influenza - mondja Szlávik János infektológus.

A szennyvízből vett minták alapján úgy tűnik, hogy a városokban tovább emelkedik a fertőzöttek száma a következő 4-10 napban - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a Kossuth rádióban, tudósított az MTI.

Szlávik János szerint súlyosan téves az elképzelés, hogy a betegség a fiatalok esetében nem veszélyes. A főorvos azt mondja, nagyon valószínű, hogy ilyen fertőzött is intenzívre kerülhet, súlyos esetben meg is halhat.

Közeleg az influenzajárványok időszaka, ami komoly veszéllyel fenyeget idén, hiszen pontosan azt a kört érinti, mint a COVID-19. Ezek az idősek, krónikus betegek, műtéten átesett emberek. Szlávik szerint nagyon fontos lenne, hogy közülük minél többen kapják meg az influenza elleni védőoltást, mert így legalább az egyik betegség ellen védeni lehet a veszélyeztetetteket. Ez ráadásul az orvosokat is segíti, hiszen - ha kizárhatják az influenzát a tünetek vizsgálatánál -, gyorsabban állapíthatják meg betegség valódi okát.

Szlávik János korábban az HVG Terasznak azt mondta: túlzottan optimisták voltunk a járvány leküzdésének idejét tekintve, és szerinte a koronavírusból csak 2022-ben fog a világ felállni. Szlávik azt is mondta, hogy minimum még egy év, mire kiderül, hogy a vakcinák mire képesek. Hiába lesznek jövő év elején már oltások, ez nem jelenti azt, hogy hatékonyak - jelentette ki.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Költségvetési csalás miatt börtönre ítéltek két fideszes agrárvezetőt

118 ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség annak idején a Gőgös Zoltán (MSZP) által kirobbantott földalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások és visszaélések miatt, most többeket el is ítélt a bíróság.

  • 2020.09.22

ATV: szegény Orbán Viktor nem tud ott lenni a Szuperkupa-döntőn

A miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt - közölte a televízióval a miniszterelnök táskahordója, a mindig tettrekész Havasi Bertalan.

  • 2020.09.22

Gábor György az Egyenes beszédben: Gyurcsány Ferenc felkért egy munkára

Korábban a csicskasajtó azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal találkozott egy étteremben. A volt miniszterelnök Gábor György filozófussal beszélgetett, természetesen nem a volt fideszes oligarchával. Az is kiderült, hogy miért.