Pintér kirúgatta a nemzetbiztonsági főnököt, a Kaleta-ügy lehet a háttérben?

Pintér kirúgatta a nemzetbiztonsági főnököt, a Kaleta-ügy lehet a háttérben?

Azóta, hogy 2019 őszén Orbán és Pintér is dicsérték a szolgálatok munkáját, csak egy olyan ügyről tudni, ahol minden bizonnyal hibáztak: a fideszes pedofil Kaleta Gábor ügye.

Szeptember 15-től nem Kiss Zoltán vezeti az Alkotmányvédelmi Hivatalt - vette észre a Népszava a megjelent kormányhatározatban. A Közlönyben az áll, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára váltotta le az Alkotmányvédelmi Hivatal, vagyis a polgári titkosszolgálat vezetőjét. Kiss 2015. óta volt az intézmény főigazgatója.

A fideszes pedofil ügye állhat a háttérben?

2019-ben mind Orbán Viktor kormányfő, mind a szolgálatokért politikailag felelős vezető, Pintér Sándor elégedetten nyilatkozott a szolgálatok munkájáról. Kiss Zoltán leváltásának okáról egy szót sem közöltek, vagyis nem tudni, miért rúgták ki a polgári titkosszolgálat első emberét. Mindenesetre azóta, hogy 2019 őszén elismeréssel szóltak az AH tevékenységéről, egy olyan ügyről lehet tudni, ahol a szolgálatok valószínűleg hibáztak.

Kaleta Gáborról az AH-nak tudni kellett volna, hogy pedofil

Nem véletlen, hogy az egykori nagykövet, a fideszes Kaleta Gábor pedofilügyét addig titkolta a Fidesz államszervezete, ameddig csak lehetett. Valószínűleg a nyilvánosság teljes kizárásával intézték volna az egészet, ha az akkor még szabad Index ki nem deríti és meg nem írja, hogy a fideszes perui követ számítógépén több ezer gyermekmolesztálást ábrázoló felvételt talált az Interpol.

A szolgálatok hibázhattak?

A nemzetbiztonsági szolgálatok feladata "hogy felderítse és elhárítsa hazánk területi egységét, függetlenségét, demokratikus berendezkedését, politikai és gazdasági érdekeit sértő cselekményeket." Nos, ha egy magyar nagykövet egy nemzetközi pedofilhálózat tagjává válik, az nemcsak undorító bűn, hanem nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelen, hiszen az ilyen ember könnyen zsarolható és sokkal jobban ki van téve hekkerek támadásainak is.

Az MSZP már februárban felvetette a szolgálatok felelősségét

Mesterházy Attila, a külügyi bizottság szocialista tagja szerint nagyobb botrányról van szó, mint a szexuális aberráció vétke - írtuk februárban. Mesterházy akkor azt mondta, nemzetbiztonsági szempontból súlyosan aggályos, ha Kaleta Gábor a Külügyminisztérium tulajdonában lévő, hivatali számítógépén tárolta a kiskorúakat ábrázoló pornográf tartalmakat. Ezeknek a számítógépeknek a tartalmát ugyanis a magyar titkosszolgálatok hivatalból ellenőrzik, hogy megelőzhető legyen az államtitkokkal és más minősített adatokkal való visszaélés. Ennek ellenére - a jelek szerint - hosszú ideig senkinek nem tűnt fel a mocskos gyűjtemény. Mesterházy szerint rendkívül furcsa, hogy a nemzetbiztonsági átvilágítás során sem derült fény a fideszes külügyes pedofil hajlamaira, hiszen az ilyesmi nem rövid idő alatt üti fel a fejét. Szerinte évekkel ezelőtt már kellett lennie előzményeknek, amik erre az undorító bűncselekményre utaltak, csak az illetékes szakszolgálatok hanyag módon nem figyeltek fel rá. Ilyen alapon az sem tűnt volna föl nekik, ha Kaleta Gábor államtitkokkal üzletel.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Költségvetési csalás miatt börtönre ítéltek két fideszes agrárvezetőt

118 ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség annak idején a Gőgös Zoltán (MSZP) által kirobbantott földalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások és visszaélések miatt, most többeket el is ítélt a bíróság.

  • 2020.09.22

ATV: szegény Orbán Viktor nem tud ott lenni a Szuperkupa-döntőn

A miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt - közölte a televízióval a miniszterelnök táskahordója, a mindig tettrekész Havasi Bertalan.

  • 2020.09.22

Gábor György az Egyenes beszédben: Gyurcsány Ferenc felkért egy munkára

Korábban a csicskasajtó azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal találkozott egy étteremben. A volt miniszterelnök Gábor György filozófussal beszélgetett, természetesen nem a volt fideszes oligarchával. Az is kiderült, hogy miért.