Orbán kivérezteti a budapesti turizmust, a vidéki haverok tovább híznak

Orbán kivérezteti a budapesti turizmust, a vidéki haverok tovább híznak

Még a felcsúti Viktornak is leesett, hogy Budapest turisták és bevételek nélkül maradt. Mit tett ezek után? Leküldte a pénzt a vidéki szállodás haveroknak.

Az elmúlt fél évben a kormány 122,2 milliárd forintnyi támogatást osztott szét a vidéki szállástulajdonosok között. A magyar turizmus központja, Budapest, kimaradt a szórásból, pedig itt tényleg égető szükség lenne a pénzre. A pályázatokon a turisták és bevétel nélkül maradt fővárosi hotelek nem indulhattak, de az út szélén maradtak még az éttermek és az idegenvezetők is.

A vámpírkormány kivérezteti a budapesti turizmust!

Orbán maga is érzékelte, hogy a főváros óriási bajban van. Sőt, gyakorlatilag beismerte, még ezek után sem hajlandó segítséget nyújtani. A főként külföldiekre építő budapesti idegenforgalom „beszakadt”, azonban nyugodjunk meg, a vidéki turizmusnak sikerült felpörögnie. Ha ez így van, akkor miért vidékre áramlik a temérdek támogatás? 

Mert a fideszes haverok éppen most vidéken terjeszkednek:  

  • A Magyar Turisztikai Ügynökség Rogán vezényletével potom 1,5 milliárd forintot osztott ki a NER közeli hoteles oligarchák és családtagjaik között.
  • A Kisfaludy-pályázaton eddig is nyert gyakorlatilag mindenki, az egy Budapestet kivéve. „Csak” 8 millióval segítették ki a borsodi Fidesz-csicskát, Demeter Ervint. Tokaji apartmanját „nemzetgazdasági érdekből” újíthatja fel.
  • Tiborcz István és Mészáros Lölő a Balatonra fenik a fogukat. Kikötőket, szálláshelyeket, üdülőket vásároltak fel – a felújításokhoz itt is jól jött az állami pénz, nehogy már a sajátjukat költsék.
Miközben a Magyar Turizmus Zrt. önti a tízmilliárdokat az idegenforgalomra, Orbán úgy véli, Budapest büdzséjéből kellene támogatni a turisztikai ágazatot.
Tavasszal a fővárosi szállodák nagy része bezárt. Azóta csupán néhány indultat újra, mivel azonban a foglalások száma 10-20% körüli, igazi nyereséget nem tudnak termelni. Vidéken ugyanez 60-80%-osan működik, mégis ide özönlik a támogatások jelentős része.

A budapesti szállodák bevételét főként a külföldi turisták hozzák. A második hullám és a határzár újabb csapást mér az egyébként is lehetetlen helyzetbe került fővárosi idegenforgalomra. Orbán remeke ötlete szerint profilváltásra volna szükség, vagyis belföldi vendégekkel kellene kiváltani a külföldieket. Ez nem csak kivitelezhetetlen, de szállodás körökben kifejezetten riasztó gondolat.

Népszavának nyilatkozói szállodaipar menedzser szerint a budapesti szállodák nem a fővárosnak, hanem túlnyomórészt az államnak termelik a pénzt. Ha főváros bedől, magával rántja a vidéket is.

Orbán rosszul számított, mert nem csak a főváros, hanem "odalent" a cimborák is megszívhatják a kicsinyességét.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Szél javaslata letiltaná a politikust jachtoztató oligarchát a tenderekről

A független képviselő kizárná a közbeszerzésekből azokat a vállalkozókat, akik luxusajándékokkal kedveskednek a politikusoknak.

  • 2020.09.18

Közpénzből fizet busás asszonytartást Rogán volt feleségének, Gaál Cilinek

Szponzorációként 70 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt.-től a Cecíliához köthető Fitbalance rendezvénye - derült ki a K-Monitor adatigényléséből.

  • 2020.09.18

Újabb kutatási eredmény mondta ki: összefogással verhető a Fidesz '22-ben!

Az ellenzéki szavazók 87 százaléka egyetért: mindenhol csak egy jelöltnek kell elindulnia a Fidesz ellen - derül ki a Szociális Demokráciáért Intézet és a ZRI Závecz Research közösen készített elemzéséből.