Nyugdíj előtt még tett egy szívességet a Fidesznek a Választási Iroda főcsicskása

Nyugdíj előtt még tett egy szívességet a Fidesznek a Választási Iroda főcsicskása

Pálffy Ilona 2013 óta szolgálta a NVI élén a NER-maffia érdekeit. Most végre lelép a színről a megfáradt csicska, de ettől a lényeg még nem fog változni. 

A Nemzeti Választási Iroda leköszönő elnöke nyugdíjba vonulásával egy időben javaslatokat tett a választási rendszer megváltoztatására. Na nehogy azt higgyük, hogy a demokrácia érdekében!

Pálffy Ilona 7 éven keresztül leste Orbán parancsait. Alázatos szolgálatával elérte, hogy még mindig a nyakunkon ül ez a bűnbanda.

Legutolsó jócselekedeteként még elintézte, hogy elkaszálják az MSZP népszavazási kezdeményezését. Így nem dönthetünk a tavainkról és a szabadstrandokról, azokat mind lenyúlhatja a Fidesz.

Még tesz egy utolsó szívességet gazdáinak, mielőtt elhúz nyugdíjba.

Pálffy Ilona javaslatai természetesen a Fidesz érdekeit szolgálják. Neki már úgyis mindegy, úgyhogy bármit bemondhat, amit Orbán akar, aztán várják a jól megérdemelt nyugdíjas évek.

  • Pest megyében megváltozna a 12 országgyűlési választókerület beosztása. Hivatalosan a lakosság igazságosabb eloszlása indokolja a döntést, de ez korábban sem zavarta a Fideszt, így most sem hisszük el. Valójában arról van szó, hogy az olyan ellenzéki választókerületeket, mint a szentendrei, váci és érdi a kormány érdekei szerint feldarabolják.
  • Felfüggesztenék azoknak a határon túli szavazóknak a regisztrációját, akik az előző két országgyűlési választáson nem vettek részt. A látszólagosan adminisztratív jellegű döntés mögött megint Orbánék hatalmi érdeke bújik meg. Arról van szó, hogy nem szeretnék, ha az eddig passzív szavazók esetleg a kormány ellenében aktivizálódnának. Így csak a Fidesz által felheccelt határon túli magyarok kapnának értesítést a választásokról.
Sajnos semmi jót nem várhatunk Pálffy távozásától. A választási eljárásról szóló törvény szerint a Nemzeti Választási Iroda új elnökét Orbán parancsára Áder János csicskaelnök nevezi ki 9 évre. A kilenc éves megbízatásnak nyilván az a célja, hogy egy választási bukás esetén is legyen a Fidesznek embere az NVI-ben.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese kifejtette a párt álláspontját a választási rendszerről.

Ez az egyoldalúan elfogadott választási rendszer azért jött létre, hogy könnyűvé tegye a Fidesz dolgát és nehezítse az ellenzékét. A továbbiakban is marad az aránytalan győzteskompenzáció, maradnak az önkényesen meghúzott választókerületi határok, marad a fiktív bejelentkezéssel való visszaélés esélye és marad az az igazságtalanság is, hogy a határon túli magyarok ellenőrizetlenül szavazhatnak levélben.
Akármennyire is próbálják kiszolgálni Orbánékat a Választási Iroda csicskásai, az ellenzéki összefogás még egy ilyen szélsőségesen részrehajló választási rendszerben is el fogja söpörni a Fidesz uralmát.

(fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Via.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Szél javaslata letiltaná a politikust jachtoztató oligarchát a tenderekről

A független képviselő kizárná a közbeszerzésekből azokat a vállalkozókat, akik luxusajándékokkal kedveskednek a politikusoknak.

  • 2020.09.18

Közpénzből fizet busás asszonytartást Rogán volt feleségének, Gaál Cilinek

Szponzorációként 70 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt.-től a Cecíliához köthető Fitbalance rendezvénye - derült ki a K-Monitor adatigényléséből.

  • 2020.09.18

Újabb kutatási eredmény mondta ki: összefogással verhető a Fidesz '22-ben!

Az ellenzéki szavazók 87 százaléka egyetért: mindenhol csak egy jelöltnek kell elindulnia a Fidesz ellen - derül ki a Szociális Demokráciáért Intézet és a ZRI Závecz Research közösen készített elemzéséből.