Megúszta a fideszes troll a büntetést - a rendőrség meggondolta magát

Megúszta a fideszes troll a büntetést - a rendőrség meggondolta magát

Korábban a rendőrség nyomozást indított az ellen a férfi ellen, aki tavaly ősszel megzavarta Karácsony Gergely kampányindító rendezvényét. A csepeli fideszes önkormányzat cégénél dolgozó férfi mégis megúszta.

Á. Zoltán két kapucnis társával egy motorcsónakból, kiabálással, hangzavarral zavarta meg tavaly a Karácsony Gergely kampányát elindító rendezvényt. Nem emiatt, hanem mert a motorcsónakot beazonosító számot eltakarta a rendőrség eljárást indított ellene. Büntetést mégsem kapott.
De hogy úszhatta meg ezt, hiszen az autósokat, motorosokat, és a hajó tulajdonosokat is minimum pénzbírsággal sújtják ilyen esetben?

Népszava kiderítette, hogy Á. Zoltán, aki a hajó tulajdonosa is, a fideszes vezetésű XXI. kerület cégének, a Csepeli Városgazda Zrt.-nek dolgozója, és az egyik népszerű Duna-parti vendéglátói egységnek a csoportvezetője. Á. Zoltán egyben annak a Csepeli Utánpótlás SE-nek a munkatársa, ami rengeteg pénzt kap az önkormányzattól.

A motorcsónakos troll Facebook oldalán rendszeresen dicsőíti Orbán Viktort, a Fideszt, és a csepeli polgármestert is. 
Nem követett el bűncselekményt, de még szabálysértésről sem lehet beszélni - írta a lapnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
A BRFK döntése azért érdekes, mert az ún. lajstromszám kitakarása miatt korábban ők maguk indítottak eljárást a férfi ellen. Most azzal érvelnek, hogy a hajó kisebb, mint azok a hajók, amire a szabályozás érvényes. Ám a Népszava szerint ez az érvelés sántít.

A hajók esetében (mindegy mekkorák) a lajstromszám a rendszámtáblát helyettesíti. Márpedig a KRESZ ebben szigorúan szabályoz: „a felszerelésére kijelölt helyen, jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni, letakarni vagy jogosulatlanul eltávolítani tilos”. 

A lap szerint Büntető Törvénykönyvben külön passzus szerepel az egyedi azonosító jellel való visszaélésről: bűncselekmény, ha valaki ilyen jelet eltávolít vagy meghamisít. A Kúria honlapján fellelhető ítéletekből kiolvasható, rendszerint 250-300 ezer forintra büntetik azokat, aki ilyet követnek el.
A fővárosi kormányhivatalnak külön hajózási hatósági tájékoztatója van, amely leszögezi: „a lajstrom hivatalos és közhiteles nyilvántartás, amely a kishajóval kapcsolatos legfontosabb jogokat, jogi szempontból jelentős tényeket és adatokat tanúsítja”. Külön kormányrendelet is van erre.

A Zsaru Magazinban arról írnak, hogy a Tisza-tónál már azért is büntetik a hajótulajdonosokat, ha nem tartják maguknál a lajstromszámot is tartalmazó hajólevelet, vagy az megrongálódott. 

Továbbra is úgy tűnik, hogy vannak, akiknek mindent lehet. Főleg, ha valami olyat tesznek, ami tetszik a felcsúti miniszterelnöknek és bandájának. Mint tudjuk, hogy a Fidesz senkit (legalábbis saját embereiket) nem hagy az út szélén. Ha kell a rendőrség, vagy a bíróság is eszerint indítja eljárásait, vagy hoz meg ítéletet. Bezzeg, ha valaki a saját Facebook oldalán ír Orbánnak nem tetsző dolgokat, akkor bilincsben viszik, mint a gyulai idős férfit.

Nyitófotó: Merész Márton / 168 óra

(Kiemelt kép: Mérce videója)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

260 ezer ember mondott nemet Orbán hazudozására

Az ellenzék lezárta propagandaellenes akcióját. Elképesztően sokan álltak ki Orbán hazudozásai ellen!

  • 2020.09.18

Mától kötelező a maszk a budapesti mozikban, színházakban

A fővárosi közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén döntöttek a szigorításról. A cél nem az emberek korlátozása, hanem az egészségünk megvédése.

  • 2020.09.17

Orosz Anna: Ha a Fidesz nemzeti vagyonként kezelné a vírust, gyorsabban fel tudná számolni

A szórakozóhelyek bezárása nem fogja megállítania vírust este 11-kor – mondja a Momentum alelnöke.