Koronavírus teszteléssel védi az otthonokban lakó időseket Karácsony Gergely

Koronavírus teszteléssel védi az otthonokban lakó időseket Karácsony Gergely

A Megoldóember ismét meglépett valamit, amit a kormánynak kellett volna hónapokkal ezelőtt.

Korábban Karácsony Gergely együttműködést kezdeményezett a kormánnyal, hogy együtt tudjanak felkészülni a koronavírus-járvány második hullámára. Mivel a Fidesz nem reagált érdemben, így a főpolgármesternek megint saját kezébe kellett  vennie a dolgokat.

Indul a folyamatos tesztelés a fővárosi fenntartású idősotthonokban. Karácsony Gergely főpolgármester egyeztetett az intézmények vezetőivel.

A Főpolgármesteri Hivatal közleményében azt írta, a koronavírus-járvány a közösségi terjedés szakaszába lépett, a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok közül már több helyen van látogatási és kijárási korlátozás.

Míg korábban a kórházakból került be az idősotthonokba a vírus, most több más módon bekerülhet, ezért a második hullám másfajta feladat elé állítja az intézményvezetőket és a dolgozókat - tették hozzá.

A koronavírus-járvány második hullámra való felkészülésről tartott egyeztetésen a fővárosi fenntartású idősotthonok vezetői arról tájékoztatták a főpolgármestert, hogy minden eszközt, védőfelszerelést sikerült a Fővárosi Önkormányzat által biztosított forrásokból beszerezniük, és indul a folyamatos tesztelés az intézményekben.

 

Nem ez az első eset, hogy Karácsony lép a megoldóember szerepébe, és olyan intézkedést hoz, amit a kormánynak kellett volna már jóval korábban.

A kommunikáció az intézményvezetők és a fenntartó között folyamatos, ha szükséges, online megbeszéléseket tartanak majd.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban egy kilenc pontból álló utasítást adott ki a fővárosi fenntartású idősotthonok vezetőinek. Ezek között szerepelt, hogy védőeszközökből két hétre elegendő készlettel kell rendelkezniük, felül kell vizsgálni az engedélyezett férőhelyszámot, és írásban kell rögzíteniük, hogyan tudják elkülöníteni a fertőzöttnek bizonyult lakókat. Az intézményvezetők tájékoztatása szerint az idősotthonok végrehajtották ezt a kilencpontos főpolgármesteri utasítást.

A vámpírkormány két negatív koronavírus teszthez köti, hogy egy magyar hazatérhessen a hazájába. Az óvatosság jogos, de máshol ezt ingyen biztosítja az állam. Orbánék megint a tehetőseket részesítik előnyben. Akinek nem telik a 30-45 ezer forintos tesztre, az mehet két hétre karanténba.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Költségvetési csalás miatt börtönre ítéltek két fideszes agrárvezetőt

118 ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség annak idején a Gőgös Zoltán (MSZP) által kirobbantott földalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások és visszaélések miatt, most többeket el is ítélt a bíróság.

  • 2020.09.22

ATV: szegény Orbán Viktor nem tud ott lenni a Szuperkupa-döntőn

A miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt - közölte a televízióval a miniszterelnök táskahordója, a mindig tettrekész Havasi Bertalan.

  • 2020.09.22

Gábor György az Egyenes beszédben: Gyurcsány Ferenc felkért egy munkára

Korábban a csicskasajtó azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal találkozott egy étteremben. A volt miniszterelnök Gábor György filozófussal beszélgetett, természetesen nem a volt fideszes oligarchával. Az is kiderült, hogy miért.