A kormány felkészületlensége miatt már 24 óra sem elég egy koronavírus-tesztre

A kormány felkészületlensége miatt már 24 óra sem elég egy koronavírus-tesztre

A mentősök hiába dolgoznak rengeteget, képtelenek tartani azt az ütemet, ami a kormány alkalmatlansága miatt a nyakukba szakadt.

Már 24 óra sem elég egy koronavírus-tesztre - írja a 444.

A második hullám kezdete óta hatalmasat nőtt a fertőzöttek száma, ezzel együtt most már sokkal több tesztet is kell elvégezniük a mentősöknek. A Világgazdaság úgy tudja, már nem tudják tartani a mentősök azt az eljárásrendet, miszerint az orvos értesítése utáni 24 órán belül mintát vesznek a gyanús egyéntől.

A hivatalos adatok szerint most már közel 9000 napi mintavétel törénik, ami meghaladja a rendszer kapacitását.
Sőt, már nem csak a budapesti mentősök dolgoznak Budapesten. A rendszer annyita le van terhelve, hogy vidéki egységeket is a fővárosba kellett vezényeni, hogy tudják tartani legalább valamennyire az ütemet. Volt olyan kocsi, ami közel 100 km-ről érkezett Budapestre tesztet végezni!

A mentősök egy nap alatt akár 25 címre is kimennek.

A 444 megkérdezte az ügyben az összes illetékes hatóságot (Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Népegészségügyi Központ, Országos Mentőszolgálat) de egyikük sem reagált a megkeresésre.

A Világgazdaság hozzáteszi: szeptember első hétvégéjén 1000 fővel emelkedett a fertőzöttek száma. A tesztek ára közel 30.000 forint, vagy még annál is több. Szerintük több ingyenes tesztre lenne szükség, mivel azzal lehetne visszafogni a járvány terjedését.

De ezt a vámpírkormánynak hiába mondja az ember. Bezzeg a hanyatló nyugaton, ott ingyen tesztelnek.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Költségvetési csalás miatt börtönre ítéltek két fideszes agrárvezetőt

118 ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség annak idején a Gőgös Zoltán (MSZP) által kirobbantott földalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások és visszaélések miatt, most többeket el is ítélt a bíróság.

  • 2020.09.22

ATV: szegény Orbán Viktor nem tud ott lenni a Szuperkupa-döntőn

A miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt - közölte a televízióval a miniszterelnök táskahordója, a mindig tettrekész Havasi Bertalan.

  • 2020.09.22

Gábor György az Egyenes beszédben: Gyurcsány Ferenc felkért egy munkára

Korábban a csicskasajtó azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal találkozott egy étteremben. A volt miniszterelnök Gábor György filozófussal beszélgetett, természetesen nem a volt fideszes oligarchával. Az is kiderült, hogy miért.