Megszépül a XIII. kerület - virágágyások újulnak meg, napvitorlák kerülnek a játszóterekre

Megszépül a XIII. kerület - virágágyások újulnak meg, napvitorlák kerülnek a játszóterekre

Az elmúlt hónap nehézségei ellenére a XIII. kerületi önkormányzat mindent megtesz, hogy a hely lakosok semmiben sem szenvedjenek hiányt. Folyamatosan épül és szépül szeretett kerületünk.

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. az elmúlt időszakban folyamatosan frissítette a közparkok virágágyásait, elültetve az egynyári növényeket

A Gyöngyösi sétányon ezer négyzetméternyi felületre 20.189 tő virágot ültetett ki és további mintegy ezer négyzetméternyi ágyásfelületen 25.427 tő virág pompázik majd a nyáron. Idén a kiültetéseket megelőzően a Béke téri és a Gyöngyösi sétányon lévő ágyásokat töltötték fel komposzttal kevert termőtalajjal - derül ki az önkormányzat Facebook oldaláról.

A növényeket folyamatosan öntözik, tápanyagot juttatnak ki, rendszeresen gyomlálnak, és ha kell, lazítják a talajt.

Azokon a zöldterületeken ahol még nem létesült automata öntözőhálózat, nemcsak a virágágyásokat öntözik kézi módszerrel, hanem az ágyások környezetét is, hogy a néhány hét múlva színpompát bontó virágfelületeket megfelelő zöldterület övezze.

Újra üzemelnek a szökőkútjaink

A nyári időszakban kétheti rendszerességgel tisztítják a medencetereket, ilyenkor a medencetérből a vizet leengedik, kitakarítják és környezetbarát algaölőszer hozzáadásával a megfelelő szintre töltik.

Arra kérnek mindenkit, hogy a szökőkutak medencetereit még a legnagyobb kánikula esetén se használjuk, - kutyákat se fürdessenek benne - hiszen a párakapukat is felkészítik a beüzemelésre, a forró nyári napok beköszöntével azok is elérhetők lesznek a köztereinken.

Napvitorlák kerülnek a kerületi homokozók fölé

A játszótéri homokozók fölé tizenhárom új helyszínen telepítenek napvitorlákat. Így a kisgyermekek a nyári kánikulában is a napsugárzástól védetten, árnyékban játszhatnak majd.

Így már huszonnyolc kerületi helyszínen védik a gyermekeket a napszúrástól akár a legnagyobb melegben is.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.14

Az Orbán-csicska már megint a diktatúrára szavazott

A magyar emberek helyett Orbán diktatúráját szolgálja Kocsis Máté
  • 2020.07.14

A XIII. kerületben is gyűjti a Momentum a konzultációs íveket

A Momentum aktivistái minden hétköznap délután 4 és 8 óra között és szombat reggel 7 órától délig a Lehel téren gyűjtik az inzultációs íveket.

  • 2020.07.13

Ingyenes telefonos applikációval segíti a lakókat a XIII. kerületi önkormányzat

A XIII. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete egyhangúlag elfogadta a SMART13 Akciótervet a 2020-2024-es időszakra. Ennek része ez az applikáció is.