Gyermekszállítási parkolási kedvezmény a XIII. kerületben

Gyermekszállítási parkolási kedvezmény a XIII. kerületben

A Gyermekszállítási parkolási kedvezmény augusztus 17-e, hétfőtől igényelhető a kerületi lakók számára.

A XIII. Kerületi Önkormányzat által 2013-ban bevezetett "Gyermekszállítási parkolási kedvezmény"-t azok a XIII. kerületi állandó lakcímmel rendelkező szülők igényelhetik - emlékeztet Holopné Schramek Kornélia, kerületünk alpolgármestere.

Kik kérhetik a kedvezményt?

Olyan szülők kérhetik, akiknek gyermeke(i) a kerület várakozási övezet területén működő bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár(nak) és az egyik parkolási zónából, a másik parkolási zónába hordják bölcsődébe, óvodába, általános iskolába gyermekeiket.
A kedvezmény igénylése esetén, az intézmények előtt fél óráig nem kell fizetni a parkolásért.

A Gyermekszállítási parkolási kedvezmény augusztus 17-e, hétfőtől igényelhető a Közszolgáltató Zrt. Központi Ügyfélszolgálati Irodáiban (Béke út és Lehel csarnok) személyesen, vagy elektronikusan az "Ügyfélablak" felületén - írja az alpolgármester.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.17

Járványügyi intézkedések a XIII. kerületben

A koronavírus-járvány második hulláma miatt, az országos és budapesti korlátozások mellett a XIII. kerületi önkormányzat is hozott néhány járványügyi intézkedést. 

  • 2020.09.16

A jövőben nem kerül majd víz alá a Béke tér és környéke

Sajnos a XIII. kerületi Béke tér és környéke sokszor kerül akkor víz alá, mai még a közlekedést is megnehezíti. Az önkormányzat ettől akarja megóvni a lakókat.

  • 2020.09.15

Budapest több pontján maszkokat osztanak a BKK önkéntesei

A Budapesti Közlekedési Központ szeptember 15-től egyszer használatos orvosi maszkokkal segíti az utazási szabályok betartását. Maszk nélkül ugyanis tilos utazni.