A XIII. kerületben ingyenes tanfolyamokkal segítik a kismamákat

A XIII. kerületben ingyenes tanfolyamokkal segítik a kismamákat

Tóth Józsefék ingyenes ECDL-tanfolyamok szervezésével segítik a kerületi kismamákat, hogy idővel könnyebben tudjanak újra munkába állni.

Ingyenes ECDL-tanfolyamok kismamáknak a XIII. kerületben

A kismamák számára ingyenesen biztosított ECDL tanfolyam mindenesetre az egyik olyan önkormányzati intézkedés, amely évek óta kiemelkedő népszerűségnek örvend. 2011 óta 17 tanfolyam indult el, és azóta összesen 230-an szereztek sikeresen bizonyítványt - írja Facebook oldalán az önkormányzat.

De mi az ECDL? 

Az ECDL a European Computer Driving Licence betűszava, azaz: Európai Számítógép-felhasználói Jogosítvány. Az ECDL-program 7 modulból ír elő vizsgát és ad jártasságot: számítógépes alapismeretek, online alapismeretek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció, képszerkesztés, adatbázis-kezelés.

Miért hasznos az ECDL-bizonyítvány?
Széleskörű tudással felkészíti a résztvevőket a várható munkaerő-piaci kihívásokra, ezzel növeli az elhelyezkedés lehetőségét. A tanfolyam bizonyítványával a visszajelzések szerint többen találnak új, vagy a korábbinál jobb állást.
A tudás a legjobb befektetés – tudják ezt a tanfolyamon részt vett kismamák, és a támogatásukat biztosító, a smart city jellemzőkbe invesztáló kerület is.

Júniusban 10 kismama vehette át bizonyítványát a polgármestertől.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

A közlekedés is egyre okosabb a XIII. kerületben

A XIII. kerületben is egyre több e-roller, e-bicikli, e-robogó tűnik fel, amikhez szükség van elektromos töltőállomásokra is. 

  • 2020.09.21

Díjat kaptak azok, akik sokat tesznek a XIII. kerületért

Tóth Józsefék átadták a Budapest Főváros XIII. Kerületért díjakat.  

  • 2020.09.21

Elkezdődhet a Marina-part átalakulása

Sok idő után reális esély van arra, hogy a Marina-part bejáratánál húzódó légkábelt a föld alá vigyék és elkezdődjön az átalakulás