A BKK járatain még mindig kötelező a maszkviselés – Leszállíthatják, akin nincs maszk!

A BKK járatain még mindig kötelező a maszkviselés – Leszállíthatják, akin nincs maszk!

Lazult a fegyelem, azonban a vírus terjedése a nyári melegre sincs tekintettel. Hordjunk maszkot, és hordjuk helyesen!

A korlátozások enyhítésével a kezdeti fegyelmezettség egyre jobban fellazul. Jó, ha tudjuk, hogy a 2. hullám már a küszöbön van. Magunk és mások védelmében ugyanolyan fontos a maszkviselés, mint a veszélyhelyzet alatt.

A közösségi közlekedési járatokon még mindig kötelező maszkkal, kendővel eltakarni az arcot – figyelmeztet a Budapesti Közlekedési Központ.

A szabály sosem változott. Kezdetben az utasok közel 100%-a be is tartotta. Azonban a BKK nem reprezentatív felmérése szerint ez a szám most kb. 85% körülire csökkent. A visszaesésért nagy valószínűséggel a kánikula is okolható. Viszont a meleg nem kifogás, a maszkot hordani kell. Ez nem ajánlás, hanem a szolgáltatás igénybevételének feltétele.

Ez alól az éjszakai járatok és a megállók sem kivételek, sőt! Tömegben még fontosabb a védekezés.

Csak akkor nyújt védelmet, ha a lehető legjobban eltakarja a szájunkat és az orrunkat is. Kézben, nyakon és fülön lógatva hatástalan. Maszk hiányában kendővel vagy sállal védekezhetünk, az utazást követően pedig használjunk kézfertőtlenítőt!

Az intézkedés betartásáért az ellenőrök, utaskoordinátorok felelnek, szükséges esetén figyelmeztetik az utazókat.

Aki a kötelezettségének nem tesz eleget, és veszélyezteti utastársait, azt le is szállíthatják – áll a BKK közleményében.

A maszkviselési szabály érvényes a dolgozókra is. A vezetők helyzete egy kicsit más, a fülkékben nem kötelező hordaniuk, de ha kilépnek az utastérbe, akkor igen.

Az első hullámot ugyan átvészeltük, de számíthatunk arra, hogy a 2. sokkal keményebb lesz. A kormány az elsőt sem tudta megfelelően kezelni, alkalmatlanságuk miatt emberek haltak meg.

Viselkedjünk felelősen! Lehet, hogy 40 fokban kellemetlenséggel jár maszkot hordani, még mindig kisebb probléma, mint megfertőződni és karanténba kerülni.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.17

Járványügyi intézkedések a XIII. kerületben

A koronavírus-járvány második hulláma miatt, az országos és budapesti korlátozások mellett a XIII. kerületi önkormányzat is hozott néhány járványügyi intézkedést. 

  • 2020.09.16

A jövőben nem kerül majd víz alá a Béke tér és környéke

Sajnos a XIII. kerületi Béke tér és környéke sokszor kerül akkor víz alá, mai még a közlekedést is megnehezíti. Az önkormányzat ettől akarja megóvni a lakókat.

  • 2020.09.15

Budapest több pontján maszkokat osztanak a BKK önkéntesei

A Budapesti Közlekedési Központ szeptember 15-től egyszer használatos orvosi maszkokkal segíti az utazási szabályok betartását. Maszk nélkül ugyanis tilos utazni.