600 millió forintot különített el a XIII. kerületi önkormányzat a járványhelyzetre

600 millió forintot különített el a XIII. kerületi önkormányzat a járványhelyzetre

A kerület 600 millió forintot különített el a járvánnyal kapcsolatos védekezésre, ebből 300 millió forintot a segélyezésre - derül ki az önkormányzat oldaláról.

Ez utóbbira tavaly egész évben 700 millió forintot fordított, idén év végéig pedig a duplája is lehet ez az összeg. A kieső bevételekkel és a megnövekedett kiadásokkal jelenleg kétmilliárd forintra tehető a járványnak a kerületi költségvetésre gyakorolt hatása.

Ezekben a hetekben – az önkormányzat felkérésre – pszichológusok és jogászok is naponta segítik telefonon keresztül azokat, akik ezt igénylik.

A XIII. kerület mintegy 2800 PCR-tesztet vásárolt, első körben a kerületi egészségügyi dolgozókat tesztelték, hogy biztonsággal megnyithatóak legyenek a szakrendelők. Ezután az önkormányzat dolgozóit is tesztelik, hogy újra megnyithassanak az intézmények.

Tóth József (MSZP) a XIII. kerület polgármestere korábban Facebook oldalán bejelentette, hogy a 60 év feletti lakosok postai úton maszkokat kap az önkormányzattól. Az önkormányzat a veszélyhelyzetre való tekintettel saját forrásból összesen 60 ezer maszkot szerzett be.

A kormány nem segített, csak elvett

A gépjárműadók elvesztése 560 millió forint kiesést jelent kerületünknek. A polgármesterek úgy érzik teljesen ellehetetlenítik az önkormányzatok munkáját a gépjárműadók elvonásával. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.13

Ingyenes telefonos applikációval segíti a lakókat a XIII. kerületi önkormányzat

A XIII. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete egyhangúlag elfogadta a SMART13 Akciótervet a 2020-2024-es időszakra. Ennek része ez az applikáció is.

  • 2020.07.13

Újraindul a kémények ellenőrzése a XIII. kerületben

Július 1-jétől ismét megkezdődtek az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzések Budapesten, így a XIII. kerületben is.

  • 2020.07.08

Új térfigyelő kamerákkal védik a közbiztonságot Tóth Józsefék

A következő években várhatóan 28 helyszínre telepít újabb közterületi térfigyelőket a XIII. kerületi önkormányzat.