Láng Zsolt, fideszcsicska 50 milliárd forintot követel a fővárostól

Láng Zsolt, fideszcsicska 50 milliárd forintot követel a fővárostól

A fővárosi Fidesz frakció 50 milliárd forintot követel Karácsony Gergelyéktől járványügyi védekezésre. Ráadásul azt kamuzzák, hogy ha ezt a hatalmas összeget nem kapják meg azzal a főpolgármester cserben hagyja az embereket.

Láng Zsolt a II. kerület bukott polgármestere a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője azzal az irreális tévképzettel állt elő, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére. Ugyanezt azonban a kormánytól nem kérik.
A fővárosi Fidesz azt javasolta Karácsony Gergelynek, hogy különítsen el 50 milliárd forintot a járvány hatásainak kezelésére, valamint "sürgősen hívja össze" a fővárosi közfejlesztések tanácsát, illetve kezdjen tárgyalásokat többi között a kis- és közepes vállalkozók képviselővel, a szállodaszövetséggel és a taxisok érdekképviseletével. Saját pártjuktól azonban nem kérik számon miért sanyargatják az önkormányzatokat, köztük legnagyobb mértékben a fővárost.

Láng Zsolt megint csak vádaskodik, de semmit nem tesz

Karácsony Gergely "helyettesei pedig a fővárosi ellenzék kritizálása helyett dolgozzanak végre(...), mert például Dorosz Dávid közel egy éves főpolgármester-helyettesi munkája kimerült abban, hogy alkalmatlansága miatt elvették tőle a Lánchíd-projektet, a járványhelyzet közepén viszont közösségi ivókutakat adott át" - írja közleményében a Fidesz fővárosi frakciója. 
Dorosz Dávid szerint nehéz eldönteni, hogy a budapesti Fidesz és Láng Zsolt ellenzékben vagy kormányon felelőtlenebb. Abban egyetért Lánggal, hogy szükséges megsegíteni az említett ágazat dolgozóit. 

A segítség valóban elengedhetetlen, de Láng Zsolt követelhetne akár 100 vagy ezer milliárdot, az is hasonlóan hiteles lenne a szájából - írja a főpolgármester-helyettes.
Az ellenzéki politikus szerint Láng sokat tehetne a helyzet javítására:
  • kezdeményezze a kormánynál, hogy a turizmusnak szánt támogatásokból – alighanem politikai okok miatt - a kormány ne zárja ki a budapesti vállalkozásokat, mint ahogyan ezt eddig megtette
  • kezdeményezze a kormánynál, hogy a gazdaságvédelemre szánt összegekből a fideszes oligarchák helyett nagyobb arányban részesedjenek a bajba jutott kis- és közepes vállalkozások
  • vesse fel a kormánynál, hogy hatalmas összegű fegyvervásárlások helyett inkább a bajba jutott embereket és vállalkozásokat támogassák
  • kezdeményezze a kormánynál, hogy az Európai Uniótól érkező válságkezelő támogatás érdemi részét a kormány az önkormányzatok bevonásával fordítsa válságkezelésre
A fideszcsicska szokás szerint nem mondd semmi konkrétumot, nem áll elő értelmes javaslatokkal, csak hazudozni, vádaskodni tud, és irreális összegeket követelni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

A Fidesz-kormány kamuzik a Hajógyári-szigetre tervezett gát ügyében

Brutálisat csúsztatott a kormány a Magyar közlönyben megjelent határozatban.

  • 2020.09.17

Járványügyi intézkedések a XIII. kerületben

A koronavírus-járvány második hulláma miatt, az országos és budapesti korlátozások mellett a XIII. kerületi önkormányzat is hozott néhány járványügyi intézkedést. 

  • 2020.09.16

A jövőben nem kerül majd víz alá a Béke tér és környéke

Sajnos a XIII. kerületi Béke tér és környéke sokszor kerül akkor víz alá, mai még a közlekedést is megnehezíti. Az önkormányzat ettől akarja megóvni a lakókat.