Így pusztult el a Közvágóhíd: A Fidesznek az örökségvédelem sem számított

Így pusztult el a Közvágóhíd: A Fidesznek az örökségvédelem sem számított

Orbán török haverjának a kedvéért pusztították el a kultikus épületegyüttest. Helyette egy lakóparkot nézhetünk majd. Felháborító!

A Közvágóhíd 1872-ben kezdte meg a működését, és a korszakban modernizáció egyik jelképe volt. Az azt megelőző évszázadok rossz higiéniai viszonyok között működő magánmészárszékeit váltotta fel. 1984-ben bezárták, majd 10 évvel később a főváros helyi védettségű építészeti örökséggé nyilvánította.

Mészárszékből inkubátorház!

A 90-es évektől aztán spontán módon kezdett kulturális központtá válni. Több egyesület is ide tette a székhelyét, klubok is működtek a területen és rengeteg zenekarnak volt itt próbaterme. 2017-ben aztán az új tulajdonos mindenkinek kiette a szűrét.

Nyugat-Európában az ilyen épületekből kulturális központot csinálnak, amit az állam is segít. Nálunk inkább eldózerolják és giccses, undorító lakóparkot építenek a helyére!

Még ugyanabban az évben a Budapesti Húsnagykereskedelmi Vállalat eladta a Közvágóhidat Orbán Viktor egyik török üzletember barátjának: Adnan Polatnak. Ő nagyszabású lakóparkot képzelt el a területre, így 2018 nyarán nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánították a projektet.

Így hiába volt építészeti örökség az épület, a török oligarcha szinte teljes egészében elpusztította a bontás során. Csak azért, hogy szétkeresse magát a hányingert keltő lakóparkjával.

A Fidesz-csicskák egy török oligarchával karöltve pusztította el az örökségi épületeket, hogy jól szénné keressék magukat a helyére épülő giccses lakóparkon. Undorító!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

A Fidesz-kormány kamuzik a Hajógyári-szigetre tervezett gát ügyében

Brutálisat csúsztatott a kormány a Magyar közlönyben megjelent határozatban.

  • 2020.09.17

Járványügyi intézkedések a XIII. kerületben

A koronavírus-járvány második hulláma miatt, az országos és budapesti korlátozások mellett a XIII. kerületi önkormányzat is hozott néhány járványügyi intézkedést. 

  • 2020.09.16

A jövőben nem kerül majd víz alá a Béke tér és környéke

Sajnos a XIII. kerületi Béke tér és környéke sokszor kerül akkor víz alá, mai még a közlekedést is megnehezíti. Az önkormányzat ettől akarja megóvni a lakókat.