A térfigyelő kamerák miatt javult a közbiztonság a XIII. kerületben

A térfigyelő kamerák miatt javult a közbiztonság a XIII. kerületben

Tovább javult kerületünk közbiztonsága, mely annak is köszönhető, hogy a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet egyre nagyobb szerepet vállal a városrész közrendjének, köztisztaságának, megteremtésében.

A képviselő-testület júniusi ülésén a lakosság közérzetét, szubjektív biztonságérzetét jelentősen befolyásoló szervezet munkájáról, tavalyi tevékenységéről kapott tájékoztatást a grémium, továbbá az önkormányzat tulajdonában lévő közterületi videokamerás térfelügyeleti rendszer idei bővítéséről, fejlesztéséről.

Budapest legnagyobb térfelügyeleti rendszerét a XIII. kerület üzemelteti 327 kamerával
Ezt idén bővítenék további 28-cal, első lépésként. Utána a minőségi, műszaki háttérfejlesztések következnek, egyrészt a monitorállomásé, a szerverparké, mivel ezek a kamerák nagyobb felbontásúak, egyre több adatot visznek át, melyek mentése is nagyobb helyet igényel - derül ki a Hírnök újságból.
Az adatátviteli sebesség gyorsítása is szükséges.
A kamerákat folyamatosan cserélik, korszerűsítésük a bővítésen túl állandó és folyamatos. Két mobilkamerát terveznek rendőrségi kérésre beszerezni a következő időszakban. Ez nagyon hatékony, bárhova felszerelhető szerkezet, például valamilyen közterületi bűncselekmény, illegális szemét lerakása, autófeltörés, -lopás észlelése esetén, akár egy oszlopra.

A felderítés után pedig áthelyezhető máshová. Ezt a módszert elsőként itt, a kerületben fogják kipróbálni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

A Fidesz-kormány kamuzik a Hajógyári-szigetre tervezett gát ügyében

Brutálisat csúsztatott a kormány a Magyar közlönyben megjelent határozatban.

  • 2020.09.17

Járványügyi intézkedések a XIII. kerületben

A koronavírus-járvány második hulláma miatt, az országos és budapesti korlátozások mellett a XIII. kerületi önkormányzat is hozott néhány járványügyi intézkedést. 

  • 2020.09.14

Okos öntözőrendszereket működtet a XIII. kerület

Jelenleg a XIII. kerület az egyetlen, ahol a talajvizet közparki öntözésre használják.